OM VINEN
Denne vin er intet mindre end en verdenskendt berømthed. Faktisk er denne Chardonnay den primære grund til, at Kendall-Jackson har sit gode ry og rygte. Det hele startede nemlig med, at vinhuset lancerede sin Chardonnay i 70’erne, som den dag i dag har ry for at være en af Californiens absolut bedste Chardonnay’er. Vinen er lavet udelukkende af de bedste Chardonnay-druer fra Kendall-Jacksons vingårde i Monterey, Santa Barbara, Mendocino, Sonoma og San Luis Obispo County i Californien. Vinen har lagret ”sur lie” på franske og amerikanske egetræsfade. Alt dette har medvirket til en harmonisk hvidvin med en flot farve. En duft af mango, papaya og ananas. Samt en lækker og tør smag af tropiske frugter med et strejf af vanilje og honning.
OM VINHUSET
Vinhuset Kendall-Jackson er kendt for at lave vine af høj kvalitet. Og det skyldes i høj grad vinhusets brug af traditionelle produktionsmetoder blandet med det nyeste teknologi. Det hele startede da familien Jackson i 1974 købte en masse jord i det nordlige Californien. Jorden var oprindelig brugt som flugtplantage, men blev omlagt til vinproduktion i starten af 80’erne. Og herfra gik det stærkt. I dag modtager Kendall-jackson druer fra flere af de fineste vingårde i hele Californien. Blandt andet Zinfandel og Chardonnay.
OM OMRÅDET
Californien er ligeså vigtig for vinens verden, som vin er vigtig for Californien. 90 procent af alt nordamerikansk vin dyrkes her, mere end noget andet land uden for Europa. Vingeografien i Californien har stor variation, men to faktorer, der spiller ind, er den store mængde sol og de mange bjerge. De mest kendte områder i Californien er nok Napa Valley og Sonoma County, men solstaten byder på mange flere spændende vinområder som for eksempel Mendocino, Santa Barbara og Monterey for at nævne nogle få.
OM GASTRONOMIEN
Særdeles velegnet til fisk, fjerkræ samt lettere pastaretter.
Reviews
There are no reviews yet.