Vinens Navn: Chablis
Producent: Agnès et Didier Dauvissat
Område/Land: Chablis/Bourgogne/Frankrig
Drue(r): Chardonnay (100%)
Vinfremstilling: Efter presning gennemgår vinen alkoholisk gæring ved kontrollerede temperaturer, derefter hviler vinen sur-lie på ståltanke i 6-12 mdr. inden flaskning.
Jordbundsforhold: Kalkholdige jorde med fossilerede marine aflejringer.
Ha. udbytte: ca. 20 hl pr. ha
Alkohol: 12%
Domaine Agnès et Didier Dauvissat ??
Et relativt nyt vinhus fra 1987 opkaldt efter stifterne, drives nu af sønnen Florent. MEN vær ikke bekymret, da fætteren til Didier er selveste Vincent Dauvissat, som er Chablis’ anden mest populære producent. Det ligger i familien at lave god Chablis, og det får man så sandligt her for prisen. Selvom Chablis er anerkendt som en Bourgogne kommune, så er det slet ikke til at sammenligne. Chablis laver udelukkende Chardonnay og en sprængfarlig én af slagsen. Måske man mere skulle sammenligne det med når Chardonnay er at finde i Champagne, da det kun ligger 30 km syd for de gyldne boblers område. Uden at bruge fad og med super kalket og sandet jordbund trives Chardonnay med masser af syre og friskhed.
Denne Chablis er flot balanceret og er et flot eksempel på hvor potent en Chardonnay kan blive i dette område. På næsen er den næsten helt ananas præget, noter af grøn æbleskræl og umodne abrikoser. Stor matchende mundfylde og langvarende syrepræg, som virkelig er præget af kalk indflydelsen.
Man får både en vin der tordner afsted på næsen og bare bliver ved med at lege med smagsløgene.
Reviews
There are no reviews yet.