Pedro Ximénez-druer bagt i andalusisk sol, presset til sirupsagtig most, gæret og forstærket til ca 20% alkohol. ‘PX’ er et monster af sødme og intensitet, mere sirup og essens end vin, men alligevel lagdelt som fransk wienerbrød. Karamel, bagte figner, ahornsirup, lakrids, tobak – smagsnoterne er mange og mørke. Vi kunne ikke forestille os en bedre vin til risalamande eller brunkager til jul.
Bodegaen Hidalgo La Gitana laver både knastørre og mildt søde, men aldeles sofistikerede sherryer i en dusin smægtende inkarnationer. Alle står på skuldrene af et kvart årtusinds (!) erfaring på vingården Hidalgo La Gitana og en endnu længere tradition i området omkring byen Jerez.
Oldgamle kældre og de (aller)bedste druer fra de bedste marker er blændende udgangspunkter for den vilde forvandling til nogle af verdens allerstørste hedvine, der sker i Hidalgos kældre.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.