Non Plus Ultra La Galente er i sandhed en sublim oplevelse for connoisseurerne!
Duft
Indbydende – med appelsin, caramel, crème brulé og vanilje med noter af mahogni, samt de aromatiske Bay rom træer der vokser vildt på Vestindien.
Smag
Kompleks – fyldig og afrundet krydret smag med et strejf af appelsin, cremet vanilje og citron og egetræsnoter
Eftersmag
Rig og cremet – glider gradvist over i en lang eftersmag.
Om Produktet
Non Plus Ultra La Galante er navngivet efter Columbus’ skib Santa Maria La Galante, som hand sejlede på da han opdagede St. Croix og de Vestindiske Øer. Denne eksklusive Limited Edition blend er lavet af vores master distiller med de absolut bedste dråber fra gamle Vestindiske og Centralamerikanske tønder. Hvert eneste fad udvælges nøje for at skabe en overlegen, modnet blend som fanger essensen af Vestindien og øernes flora. Alt, lige fra den facetterede karaffel til den mørkerøde mahognifarve og hele smagsoplevelsen efterlader intet til tilfældighederne.
Smagsnoter
En indbydende duft af appelsin, caramel, crème brulé og vanilje med noter af mahogni, samt de aromatiske Bay rom træer der vokser vildt på Vestindien. I smagen er den kompleks, fyldig og afrundet krydret smag med et strejf af appelsin, cremet vanilje og citron med noter fra egefade af højeste kvalitet. Noterne hænger ved i eftersmagen, der er rig og cremet, inden den gradvist glider over i en lang eftersmag.
Om A. H. Riise
Albert Heinrich Riise (1810-1882) kom oprindeligt fra Ærøskøbing, og uddannede sig til cand. pharm. i København. Hvor han senere blev ansat på Det kgl. Militær- og Waisenhusapotek.
Riise var meget opsat på at åbne sit eget apotek, og da lejligheden bød sig, rejste han i 1838 til øen Sankt Thomas i det daværende Dansk Vestindien, hvor han af lidt snørklede veje til sidst åbner St. Thomas Apothecary Hall A.H. Riise.
Her fandt han hurtigt ud af, at der var gode penge i at handle med andet end apotekervarer, så han solgte også husholdningsartikler, kosmetik, konserves, chokolade og meget andet. Alberts engroshandel solgte til hele det Caribiske øhav.
A.H. Riise-brandet bliver født
Riise begyndte også at producere rom og bitter. I starten til medicinsk brug imod maveonder og andre genvordigheder. Han udviklede brands som Old St. Croix, Riise’s Guava Rom og A.H. Riise Rom.
Salget af rom gik utroligt godt, faktisk så godt, at Riise med tiden blev en rig og indflydelsesrig mand. Han fik adskillige tillidshverv på Skt. Thomas, bl.a. blev han formand for Kolonialraadet, direktør i Bank og St. Thomas, kirkeværge, medlem af Borgerraadet og bestyrelsesmedlem i flere firmaer. I 1860 blev han Ridder af Dannebrog, og i 1878 blev han Etatsraad – en rangorden af høj prestige – fordi han havde skænket St. Thomas Kommune $6.000 til køb af tre skolebygninger.
Fra Skt. Thomas til Frederiksberg.
Albert Riise overlod apoteket på Skt. Thomas til svigersønnen Jens Alfred Alexius Jørgensen, hvorefter han rejser til København. Her køber han en stor villa, som han navngiver ”Villa St. Thomas”. Albert lod parken beplante med sjældne planter, anlagde damme og byggede et mægtigt drivhus. Han døde i villaen i 1882, 72 år gammel. Gravstedet på Solbjerg Parkkirkegård kan stadig findes den dag i dag.
I 1883 overtager sønnerne Valdemar og Karl apoteket på Skt Thomas i fællesskab. Apoteket brændte dog ned til grunden i julen 1895 – et stearinlys antændte et knastørt juletræ! Valdemar, som nu driver apoteket selv, får det hurtigt genopført, men grundet langvarig sygdom – samt Dansk Vestindiens svindende kommercielle betydning – sælger han i 1913 både apoteket og Riise Bay Rum til Oluf Volmer Poulsen.
Ved salget af Dansk Vestindien til USA i 1917, overfører Poulsen sin bevilling til Svane Apotek i Vejle. Apoteket på Skt. Thomas eksisterer stadig den dag i dag, nu under navnet ”Vejle St Thomas Apotek”. Ligeså er navnet A.H. Riise stadigt kendt på Skt Thomas – blandt andet finder man A.H. Riise Mall på Main Street 37, hvor der stadig produceres rom og bitter med navnet A.H. Riise.
Reviews
There are no reviews yet.