Massimo Rattalino – Barolo 2013
Lavet på 100% Nebbiolo-drue, og har lagret 24 måneder på egetræsfade, 12 måneder på ståltanke og mindst 6 måneder på flasken, før den blev frigivet. Vinen er kraftfuld, stram og dog ekstrem elegant. En skøn rusten-rød farve i glasset. Hvor vinen tilbage i 2017 (hvor den blev frigivet) var mere elegant med noter af roser, violer og sågar rabarber, udvikeler den sig nu langsomt til at blive mere krydret, med noter animalske noter, tobak, pebber og trøffel. Disse noter vil blot blive yderligere med tiden (hvis man altså har tålmodigheden til at vente ??)
———————-
Lidt om producenten:
I Piemonte i Barbaresco finder vi Massimo Rattalino, som producerer vin af meget høj kvalitet.
Massimo Rattalino havde som en en drøm, om at dedikere sit liv til vinfremstilling i Piemonte. Så han begyndte et ambitiøst projekt – At producere vine fra Nebbiolo druen, en gammel sort, der egner sig til at producere vine af højeste kvalitet og høj prestige.
Målet for Massimo Rattalino er, at producere noget unikt. Vinmarkerne dyrkes for, at opnå de bedste druer og gennemføre en fejlfri vinificering, der er en vigtig del i processen for, at frembringe en raffineret og speciel vin.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.