Sapor Temporis – Ripasso

150,00 DKK

På lager: På lager

Stk prisen ved 3 125,00

Hvor kommer vinen fra?

Sapor Temporis Ripasso er undfanget i Valpolicella-området nær Gardasøen i det nordlige Italien. Vinen er lavet på Corvina, Corvinone og Rondinella. 80% af vinen har været lagret på egetræsfade i 6 måneder, mens de resterende 20% har været lagret på ståltanke.

Hvad betyder ‘Ripasso’ ?

Vinen er produceret på ‘Ripasso-metoden’, som direkte oversat betyder ‘passeret igennem’. Udtrykket dækker over, at man tilsætter Ripasso-vinen de allerede-pressede drueskaller fra Amarone-produktionen, og presser vinen igen. Druerne til Amarone-produktionen har været tørret før de blev presset, for at give ekstra smag, alkohol, krop, karakter og garvesyre til Amarone-vinen. Ved at tilsætte disse drueskaller til ripassoen, giver man altså velsmagen videre til denne. -Netop derfor kalder man ofte Ripasso for ‘Den lille Amarone’, da man får noget af smagen fra den dyre storebror, men til en langt mere spiselig pris.

Højt at flyve…

Desværre er der gennem de sidste år blevet slået plat på den ellers så fornemme Ripasso, og der er blevet produceret enorme mængder slatten ripasso, fordi det kunne sælges på navnet alene. Dette er de fleste fagprofessionelle dog blevet ganske klar over, og har derfor i dag en sund skepsis overfor en vin, der ellers altid var til at regne med.

Hvordan smager bæstet så?

Hvis du er til bløde, runde, dybe og smagfulde vine, sidder du i held. For miseren beskrevet ovenfor, hvor forskellige producenter slog plat på et ellers godt brand, gør sig heldigvis ikke gældende her. Vinen smager præcis som en god ripasso skal smage. Ganske enkelt! Allerede i det øjeblik man dufter til vinen, har man en god idé om, hvad man kan forvente. Duften er intens, mørk og krydret – og smagen ligeså. Vinen er kraftig, men flot, blød og afbalanceret. Smagen er frugtig på en ‘lagret’ måde, hvor man i stedet for et ungdommeligt præg af, eksempelvis, røde bær, bliver mødt af smagen af alder og lagring. Smagen kommer fra den beskrevne ripasso-metode, og betyder, at vinen er pakket med noter af rosin, dadel, sveske, nødder, læder og lun pibetobak. Eftersmagen er ganske vedvarende, og da vinen har været lagret på egetræsfad, slutter smagsoplevelsen med en smule velkommen tørhed – eller lidt kant, om du vil. Mums!

Vinen er specielt velegnet til grillet kød, oksestege, lam, vildtretter samt ost. Og for det ikke skal være løgn, passer den også rigtig godt for sig selv. Den bløde, runde og dybe smag tilbyder altså en flot oplevelse på mange fronter.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Sapor Temporis – Ripasso”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Shopping Cart