Dolin Vermouth Rouge

139,00 kr.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 5700000012014 Kategorier: , ,

Dolin Vermouth Rouge er en mørk, let og tør vermouth, der dufter skønt af tørrede frugter, som kulminerer fantastisk med dens florale karakter. Smagen har en afdæmpet sødme, som klinger ud i en behagelig bitterhed. Fantastisk i en Negroni eller Manhattan.
Dolin anvender 30-40 krydderier og bataniske planter til fremstillingen af deres røde vermouth, som dyrkes lokalt i det alpine område i Frankrig. I modsætning til mange større kommercielle mærker, som ofte infuserer en blanding af ingredienserne i en base, der indeholder den forstærkende sprit, markerer Dolin sig ved at bruge de aktuelle planter i deres relativt neutrale hvidvin. Det vil sige, at planter og hvidvin ligger sammen i en periode på flere uger, før der tilsættes sukker for at søde det. Derefter tilføjes en druesprit for at befæste den aromatiserede vin.

Farven på deres Rouge kommer ikke fra rødvin på trods af hvad mange tror, men derimod fra en kombination af de anvendte planter og det tilsatte karamelliserede sukker. Dolin adskiller sig også ved angiveligt at bruge en højere procentdel vin i sine produkter. Da Haus Alpenz, som distribuerer Dolin, fornyede sin amerikanske markedstilstedeværelse i 2009, blev mærket hurtigt populært i cocktailverdenen. I dag er Dolin stadig relativt billig – ikke så billig som f.eks. Martini & Rossi, men ikke så høj som Carpano Antica – hvilket gør det til et godt udgangspunkt for at udforske aromatiserede vine og spiritus.

Læs mere om det Franske brand her.

Hvordan smager Dolin Vermouth Rouge?
Dolin Vermouth Rouge dufter af tørrede frugter – solbær, rosiner og figner. Duften toner ud i en mere floral karakter. Smagen åbner med flere lag af afdæmpet sødme og kulminerer med florale noter, inden den klinger ud i en behagelig bitterhed.

Hvordan bør denne mørke vermouth nydes?
Denne franske vermouth kan serveres som en aperitif på is, hvilket er en traditionel drink før middagen i Frankrig, men kan også være en velsmagende ingrediens i mange cocktails, såsom den berømte Negroni og Manhattan.

Se her for inspiration til cocktails med vermouth fra Dolin.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Dolin Vermouth Rouge”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping Cart