Find inspiration i Vinavisen

Klik her:

Billede: 28


Job i SMAGFØRST

- Vi søger deltidskollega i Aarhus & København

 


 

Fast lav fragt

Og levering inden for 1-2 dage ved bestilling inden kl. 16.00

Vinklubben SMAGFØRST

Tilmeld dig hér 
Det er gratis, og du får eksklusive tilbud og et væld af andre medlemsfordele.

NO_SLIDE_DATA

Inspirerende opskrifter og vinanbefalinger

Opskrifter

Her får du inspiration til lækre kulinariske kombinationer, som vi har afprøvet og på det kraftigste anbefaler, at du også giver dig i kast med!

Opskrifterne er dateret efter, hvornår de blev bragt i vores nyhedsbrev


Grillet Marineret Svinebryst og Sparkling Shiraz

29/06-17

Billede: 30

Et stykke saftigt grillet kød og en lækker vin til - alene tanken gør os glade.

Og når det er nemt at lave lækkert et måltid, så gibliver glæden bare større.

Servér det lækre, saftige stykke svin med et glas Sparkling Shiraz til, og send dine smagsløg på en kulinarisk oplevelsesrejse.

Sådan gør du:

Skær svinet i skiver.

Det er en god ide at forstege svinebrystet på en pande, før du smider det på grillen. Da kødet er ganske fedt, kan det forårsage fedtbrænd og masser af os - det omgår du med stegningen.

Når det værste fedt er smeltet fra svinet, pensler du det grundigt med marinaden og smider det på grillen, hvor det grilles færdigt.

Supplér gerne med et par lag marinade undervejs.

Spidskålen skæres i kvarte, pensles med olie og smides på grillen samtidig med svinet. Servér kålen med et generøst 'skvæt' af sesamdressingen.

Marinade til svinebryst (500g):
- 3 spsk finthakket Citrongræs
- 1 lille håndfuld hakket koriander
- 2 tsk fintrevet ingefær
- ½ dl. brunfarin
- 3 spsk ketchup
- 1 tsk risvineddike
- salt 

Sesamdressing (til et helt spidskål)
- 3 spsk sesamolie
- 3 spsk soya
- 2 spsk flydende honning
- 3 spsk sesamfrø
- Saften fra en halv citron
- En lille smule chilisauce / finthakket chili

 


 

 

Hjemmelavet Tonic til efterårets bedste G&T´er

27/10-16

Billede: 22 

Hvem elsker ikke Gin og Tonic?
Vi gør i hvert fald - og vi elsker den endnu mere, når tonic´en er hjemmelavet.

Og det er forbavsende simpelt.

Alt du skal bruge og gøre er:

Ingredienser:

1,2 liter vand
4 stængler hakket citrongræs
Skal fra:
- 2 appelsiner
- 2 limes
- 2 citroner
- 1 grape
½ tsk. hakkede kardemommekaps­ler
20 g. citronsyre
1½ spsk. kinabark (hele stykker, ikke knust) - købes på nettet eller i helsekosten
4 lavendelblomster
½ tsk. salt
750 g. sukker

- Opskrift giver 1½ l. ekstrakt

Blandingsforhold - Gin & Tonic:

20 ml. tonic
45 ml. gin
60 ml. danskvand

Fremgangsmåde:

Skræl appelsiner, citroner, limes og grape. Skær citrongræs i skiver af ½-1 cm.

Kom alle ingredienser (bortset fra sukker) i en gryde, og bring den i kog. Når vandet koger, skruer du ned for varmen, dækker gryden med låg og lader blandingen småsim­re i 20 minutter.

Tag gryden af varmen, og si blandingen fint, så kun væsken er tilbage. Benyt et rent viskestykke eller et kaffefilter til denne del af processen, så væsken bliver siet så fint som muligt.

Bring igen væsken i kog, og tilsæt sukker. Rør rundt i den nu næsten færdige tonic, indtil sukkeret er opløst.

Lad væsken køle af, og kom den i en flaske, som du har skoldet forinden.

Voila, så er der tonic!

OBS. Det er vigtigt, at der ikke er rester af kina-barken tilbage i tonic'en, når du har siet. Dette kan være sundhedsskadeligt.

 


 

Tarte Tatin og Rivesaltes
27/10-16

Ja, vi elsker altså at tilbringe vores efterårsaftener med friskt hjemmebag og noget lækkert i glassene.

Og da vi endelig fik Rivesaltes Rancio fra 1990 på hylderne, gik der ikke mange sekunder før det blev vedtaget, at den helt sikkert ville gå uovertruffent til en rustik, fransk klassisker – Tarte Tatin.

Og det gjorde den!

Tag en imaginær bid og forestil dig den sprøde mørdej med bløde, letsyrlige æbler overdækket med dyb karamel – efterfulgt af en fløjsblød fransk dessertvin med 26 års kærlighed på bagen.

Dén oplevelse vil vi gerne dele med dig.

Her får du den simple opskrift på alverdens velsmag.

Opskrift til 4 personer:

Fyld:
5-6 store faste æbler med god syre
75 gr. smør
60 gr. strøsukker
Stødt kanel

Mørdej:
150 gr. koldt smør
230 gr. Hvedemel
3 spsk. Flormelis
1 æg
En knivspids salt

Nem tre-trins-guide:

Én - Alleførst laves mørdejen. Skær smørret i tern, og kom det i en skål med flormelis, salt og hvedemel. Brug dine hænder til at klemme blandingen sammen, indtil den består af små klumper.

Pisk ægget grundigt, og kom det hernæst i blandingen. Uden at ælte for meget inkorporeres ægget forsigtigt i blandingen. Pak dejen ind i film, og lad den hvile i køleskabet i en time.

To - Dernæst forberedes fyldet. Skræl, og skær herefter æblerne i store både. Kom smør og sukker på en pande, som kan gå i ovnen, og sørg for, at æblerne kun lige kan være på den. Lad sukker og smør smelte til en gylden karamel – som de ville have sagt i Blinkende lygter, så kræver den, ligesom en sovs, konstant opmærksomhed! Kom æblerne på panden, og lad dem stege med i 5-10 minutter til de er dækket af karamel.

Tre - Til slut kombineres de. Mens æblerne steger, ruller du mørdejen ud. Når æblerne er kølet en smule, lægges dejen herefter hen over æblerne på panden. I panden trykker du dejen grundigt ned, så den dækker æblerne helt.

Bag din tarte tatin i 20 minutter ved 200 grader til dejen er gylden og sprød.
Lad den køle i 5 minutter, og vend den så ud på et fad – gør det i en hurtig vending.

Servér med lidt is, creme fraiche eller flødeskum og så et glas Rivesaltes, og lykken er gjort!


 

 

Braisserede Svinekæber med Slovensk Merlot
20/10-16


Månedens kassetilbud for oktober 2016 går fantastisk til en omgang braisserede svinekæber. Til 4 personer skal du blot bruge:

Ingredienser:
10-12 afpudsede svinekæber/kæbeklumper, ca. 1 kg
salt og peber
15 g smør
1/4 selleri
1 gulerod
1 løg
1 tomat
½ liter mørk øl

Fremgangsmåde:
Dup kæbeklumperne med køkkenrulle, og krydr stykkerne med salt og peber. Brun smørret letgyldent i en gryde med høj varme. Brun kødet på alle sider – det tager 3-4 minutter i alt. Brun selleri, gulerod og løg i grove tern. Tilsæt tomat skåret i kvarte, de brunede kæbeklumper og øl suppleret med en smule vand til det dækker. Skru ned til svag varme og kog under låg i 1½ time til kødet er mørt.

Tag kødet op, kog væsken ind til der er ca. 2½ dl tilbage. Si herefter saucen, og smag den til med salt og peber. Jævn den evt. med en meljævning.

Til retten anbefaler vi, at du laver en lækker mos – fx med rodfrugter. Og nyd så endelig et glas slovensk merlot til retten!


 

Grillet lammekølle med røg-kartofler, søde tomater og urter


God mad behøver ikke være besværlig at lave.
Vi har kreeret en lækker sommeropskrift, der er velsmagende, let at lave og tager minimal forberedelsestid:

Sådan gør du:
Start med at gøre lammekøllen klar (tilbehøret laver du mens køllen ligger på grillen). Rids fedtet på køllen, men skær ikke ind i kødet. Tag en skål og bland rigelige mængder af salt, peber, hakket frisk salvie, hakket frisk rosmarin og et par fed finthakket hvidløg. Massér køllen med krydderiblandningen. - Ønsker du ekstra smag i kødet, kan du lægge nogle små snit i undersiden af køllen, hvori du putter pillede halverede hvidløgsfed. En kølle på 1400g skal typisk have 1-1½ time i kuglegrillen. Tag køllen af, når stegetermometeret rammer 60 grader, og lad køllen trække i 5-10 minutter før servering.

Mens køllen steger gør du laver du sommertilbehøret, hvor du starter med at skrubbe kartoflerne rene. Kog kartofler med salt indtil de er al dente (næsten færdige). Hæld vandet fra, og læg kartoflerne i et ildfast fad/foliebakke sammen med modne cherrytomater, hvidløgsfed (med skal) og nogle kviste rosmarin. Fordel nu en god mængde olivenolie over grøntsagerne, og slut af med gode mængder friskkværnet peber og lidt god flagesalt. Så snart du er færdig med sommertilbehøret, smider du det på grillen sammen med lammekøllen. Sørg for at tilbehøret får minumum 15-20 minutter, ellers får kartoflerne ikke den lækre røgsmag fra grillen.

- OG har du tid tilovers og lyst, kan du jo passende finthakke et par kviste rosmarin og presse lidt hvidløg til kryddersmør. Køb, eller bag selv, nogle sprøde langtidshævede flutes dertil. 

Servér med rigelige mængder Peña Real!